Nordic Viewpoint Logo

LIVSMEDELSRAPPORTEN 2024 | FRUKOSTSEMINARIUM | WEBINARIUM

Få koll på vad Sverige faktiskt vill ha

Få en inblick i svenska konsumenters preferenser, beteenden och bekymmer gällande mat och livsmedel. Från trender och hållbarhetsfrågor till hur stigande matpriser hanteras.

Till anmälan

I livsmedelsrapporten får du svar på bland annat

Svenskarna och val av livsmedel

Svenskarna och synen på matpriser

Svenskarna och Hållbarhet

Anmäl dig till våra Webinarier

Delta vid ett av våra kostnadsfria tillfällen där du får en genomgång av Svenska Livsmedelsrapporten 2024, samtidigt som du har möjlighet att ställa frågor som du vill ha svar på

Online 20 juni

Tid: 8:45-10:00

Webinarie via Zoom

Online 27 juni

Tid: 8:45-10:00

Webinarie via Zoom

Var och När?

Platser

Göteborg: 22 maj

Prästgårdsgatan 24 - Mölndal

Malmö: 29 maj

Einar Hansens Esplanad 29

Stockholm: 5 juni

Adlerbethsgatan 17

Online: 12 juni

Online via Zoom

Upplägg

Frukost 8:30 - 9:00

Bekanta dig med Nordic Viewpoints utrymmen och avnjut en kopp kaffe tillsammans med branschkollegor

Presentation 9:00 - 10:00

Anna-Lena presenterar delar ur livsmedelsrapporten

Online 09:00 - 10:00

Vi har dessvärre inte möjlighet att bjuda er på frukost - men ser fram emot att hålla presentationen online.

Med 20 års erfarenhet från branschen

Med år av livsmedelsrapporter bakom sig, vet Anna-Lena Wihlborg vad som är viktigt för branschen och vilka frågor som behöver utforskas på djupet.

Under seminariet berättar Anna-Lena om de viktigaste insikterna från rapporten, samtidigt som du får en unik chans att ställa frågor.

Vill du boka ett privat tillfälle till dig och ditt team?

Du har möjlighet att boka tid för ett tillfälle för dig och ditt team där ni tillsammans med Anna-Lena går igenom flera av delarna ur Svenska Livsmedelsrapporten. Det finns självklart möjlighet att diskutera och ställa frågor. Boka in ett intro-möte med Anna-Lena nedan, så kommer ni tillsammans överens om en tid som passar er.

Boka ett första möte

Svenska Livsmedelsrapporten 2024

Svenska livsmedelsrapporten är en analys av vad Svenska folket tycker och tänker om allt relaterat till livsmedelskonsumtion i Sverige. De insikter och fakta som rapporten genererar utgör ett strategiskt underlag för beslut inom produktutveckling, försäljning och kommunikation med konsumenter.

Vissa nyckelfrågor har vi följt under flera år och kan därför visa på den långsiktiga utvecklingen. Andra frågor ställs för första gången. 

I rapporten får du ta del av svenskarnas syn på bland annat:

Hälsa och Kosthållning

Upptäck vad svenska konsumenter bryr sig om när det gäller hälsosam mat. I rapporten får du en djupgående analys av hur ens kosthållning, dietval samt ett utökat sortiment av olika proteintyper påverkar ens köpbeslut. Lär dig vilka hälsoaspekter som är mest betydelsefulla och hur du kan anpassa dina produkter för att möta dessa behov.

Märkning av livsmedel & intresset för miljön

Vår rapport tar upp konsumenternas syn på matsvinn och hur ett ökat intresse för miljön formar deras val av livsmedel. Vi går även in på hur en framtida klimatmärkning skulle tas emot. Ta del av insikterna för att effektivt kommunicera & stärka ditt varumärkes ansvarstagande profil.

Matsvinn, vad man gör åt detta?

I takt med att matpriserna fortsätter att stiga, belyser vår rapport de anpassningar som svenska konsumenter gör i sina matinköp. Denna kunskap är nödvändig för alla inom livsmedelsindustrin som vill förstå och möta konsumenternas behov i ekonomiskt osäkra tider.

Butikernas egna varumärken

I rapporten får du förståelse för vilka märken som anses pålitliga och prisvärda av svenska konsumenter. Med denna information kan butiker och varumärken skräddarsy sina strategier för att möta konsumenternas förväntningar

Rapporten är framtagen av Anna-Lena Wihlborg, Senior Advisor på Nordic Viewpoint, som med sina drygt 20 år i branschen har många liknande rapporter bakom sig.

Till anmälan